Тамара Коблик

Обрали ректорку Західноукраїнського університету у Тернополі: хто переміг

За кандидатуру нової очільниці вишу свої голоси віддали 81,7% виборців

У вівторок, 6 червня, у Західноукраїнському національному університеті відбулися вибори ректора ЗУНУ. Про це повідомили у пресслужбі вишу.

Рішенням організаційного комітету з проведення виборів ректора Західноукраїнського національного університету (протокол №11 від 06.06.2023 року) вибори визнано такими, що відбулися.

Переможницею на посаду ректора ЗУНУ на основі таємного голосування виборців (протокол №6 виборчої комісії з проведення виборів ректора Західноукраїнського національного університету від 06.06.2023 року) визнано докторку економічних наук, професорку Десятнюк Оксану Миронівну.

З 920 виборців на вибори з’явилися 864 особи.

За кандидатуру докторки економічних наук, професора Оксану Десятнюк віддано 752 голоси (81,7%), доктори економічних наук, професора Ірину Іващук – 76 голосів (8,3%), доктора економічних наук, доцента Тараса Маршалка – 25 голосів (2,7%), не підтримали жодного кандидата 7 осіб (0,8%).

Вибори пройшли з дотриманням норм чинного законодавства.

Працюю та буду працювати на розвиток і престиж Альма-матер, усіма силами та професійним досвідом зміцнюватиму рідний університет, поважаючи честь і гідність кожної людини, незалежно від її статусу, посади чи переконань, враховуватиму думку інших, шануючи попередників та цінуючи їх підтримку, - зазначає Оксана Миронівна Десятнюк.

Читайте також: Вибори ректора університету у Тернополі: як все відбувалося (відео)

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео