Ростислав Фук

Ображав і дебоширив: тернополянина судитимуть за насильство в сім'ї

Поліцейські проводили з чоловіком профілактичні бесіди, однак його це не зупинило

Тернополянин понесе відповідальність за вчинення домашнього насильства. Відповідні документи направили до суду, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

До правоохоронців за допомогою звернулася місцева мешканка. Вона проживає у будинку з чоловіком та племінницею. Родич, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, вчиняв домашнє насильство відносно обох жінок: висловлював словесні образи, погрожував фізичною розправою, чим завдав шкоди їх психічному здоров`ю. Поліцейські проводили з чоловіком профілактичні бесіди про недопущення скоєння випадків насильства, однак його це не зупинило.

За вчинення домашнього насильства на кривдника склали протоколи за статтею 173-2 КУпАП. Аби вберегти постраждалих від подальшої загрози, дебоширу було винесено термінові заборонні приписи, які зобов’язували його залишити місце проживання та не спілкуватися з ними. Однак чоловік знову почав приходити до помешкання з образами, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці зібрали докази скоєння тернополянином протиправних дій та скерували матеріали на розгляд  суду.

Загалом за 4 місяці до поліцейських районного управління поліції надійшло понад 400 заяв та повідомлень про правопорушення та інші події пов’язані із домашнім насильством.

Кожен такий виклик ретельно опрацьований: поліцейські склали 352 адмінпротоколи на кривдників дебоширів та розпочали 11 кримінальних проваджень. На профілактичному обліку Тернопільського районного управління поліції за вчинення домашнього насильства перебувають понад 560 людей, з них 94 жінки.

Поліцейські закликають не замовчувати факти домашнього насильства - приниження, побиття, психологічний тиск з боку кривдника тощо. Це допоможе зупинити насильство та попередити страшні наслідки. Нагадують, що у обласному центрі цілодобово функціонує мобільна група із запобігання та протидії домашньому насильству. У разі небезпеки звертайтесь на спеціальну лінію «102», – кажуть правоохоронці.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео