Тамара Коблик

«Обстріли тут не припиняються»: на Тернопільщину евакуювали жителів звільненого Ямполя (фото, відео)

Ямпіль пів року контролювали росіяни, а зараз до лінії фронту – близько 10 кілометрів

Поліцейські офіцери громади разом із екіпажем «Білий Янгол» вивезли у безпечне місце 10 мешканців смт Ямпіль Лиманської територіальної громади, половина з яких – діти. З часу деокупації населений пункт залишається під постійними обстрілами ворога. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Донецької області.

Селище Ямпіль пів року перебувало під російською окупацією, а зараз до лінії фронту - близько 10 кілометрів. «Прильоти» тут не закінчуються: декілька днів тому внаслідок ворожого обстрілу було поранено двох жінок. Одна з них дорогою до лікарні померла.

«Не хочеться більше ризикувати», - кажуть мешканці, які попросили поліцейських про евакуацію. Серед них - 39-річна мама п’ятьох дітей. Родина втратила батька, якого вбило восени разом із двома сусідами.

Загалом в обумовленому місці на правоохоронців чекали десятеро людей. Дітей забрали на свій броньований «борт» «Білі янголи», дорослі розмістились в автомобілях поліцейських офіцерів громади.

Евакуйованих доставили до Лимана. Надалі родини вирушили до Тернопільської та Кіровоградської областей. Незважаючи на пережите, кожен прагне повернутись додому після перемоги України над агресором.

Фото та відео Національної поліції

Вибір читачів за тиждень

Відео