Тамара Коблик

Що подарувати дитині на Миколая: 10 цікавих ідей

Цього року чимало тернополян святкуватимуть Миколая за новим календарем - 6 грудня

Все менше часу залишається до тієї ночі, коли кожна дитина, в очікуванні дива, поспішатиме лягти спати, щоб отримати подарунок від святого Миколая. Батьки вибирають для дітей практичні і корисні подарунки, в той час, як малюки воліють отримати все красиве і незвичайне. Однак завжди можна поєднати приємне з корисним і обов’язково додати солодощі! "Терен" підготував декілька прикладів подарунків, які можуть потішити дитину.

Іграшки

Асортимент іграшок вражає: трансформери, ляльки, конструктори Lego, машини на пульті управління — це далеко неповний перелік цікавих іграшок, які приведуть дітей у захват.

Настільні ігри

Настолки люблять і діти, і дорослі. Ви можете вибрати просту настолку, в яку малятко буде грати з подружками, або ж більш складну гру для спільного проведення часу з сім'єю. Якщо ви не знаєте, що подарувати дитині на Миколая, зверніть увагу на пізнавальні та розвивальні настільні ігри, які розраховані на розвиток логічного мислення, реакції та спритності.

Набори для творчості

Тут просто величезна кількість варіантів від створення аплікацій та рукоділля до миловаріння, ліплення та мозаїки. Набори для творчості призначені для різних вікових груп: усі будуть задоволені.

Книги

Книга — найкращий подарунок! Для найменших підберіть книгу з розмальовками, для дошкільнят — книгу про тварин або енциклопедію, а школярам і підліткам підійдуть твори про пригоди і фантастика.

Покривало з візерунками, які світяться

Покривало, яке світиться в темряві, — не лише красива, але й корисна річ в умовах постійного відімкнення світла. Не варто розраховувати, що воно освітить дитячу кімнату, але вона точно стане затишнішою і не такою моторошною для дитини. Ціни на такі покривала різні — в середньому від 300 до 700 гривень.

Подушка у формі мапи України

До покривала, що світиться, можна подарувати подушку у формі карти України.

На ній можна не лише спати, з нею можна обійматися. А ще, вивчати мапу України.

Ціна подушки залежить від її розміру. Найменша коштує 400 грн, найбільша — 2 тисячі.

Глобус

Якщо ж розширити географію поза межами мапи України, то можна подарувати дитині глобус.

Глобус — чудовий подарунок для маленьких мрійників. А ще — це практична річ, яка допоможе у навчанні. Якщо підійти до вибору глобуса ретельно, то він ще й стане чудовим доповненням інтер’єру та навіть окрасою дому. Глобусів у продажу є чимало — від маленьких настільних до таких, що потребують окремого кутка у квартирі. Глобуси бувають з підсвіткою. Тоді вони є ще й додатковим джерелом освітлення в оселі. А бувають навіть левітуючі. У таких глобусів куля не лише висить у повітрі, а ще й обертається навколо власної осі.

Можна також придбати глобус зоряного неба, і разом з дитиною розглядати сузір’я.

Пряники, які можна розписати власноруч

Миколай ніколи не забуває, що діти люблять солодке. Тому до пакунка обов’язково потрібно покласти якісь солодощі. Наприклад, пряники, які можна розмалювати власноруч.

Подарувати можна набори як медових, так й імбирних пряників. Вони смачні, можуть зберігатися деякий час. А ще, розпис пряника перетвориться у цікаву гру. Тож, це не лише ласощі, а й захопливе заняття.

Подарунок для зимового дозвілля

Снігові санки, лижі або квиток на каток в який-небудь красивій і модній локації, як варіант - записати дитину в спортивний гурток, що орієнтується на зимові види спорту - якщо ваша дитина любить активний відпочинок, подібні подарунки - саме для неї.

І невеличкий додаток до подарунків

Не забудьте покласти під подушку дитини світловідбивальну наліпку на одяг та наплічник. Їх є чимало на будь-який смак. Підкажіть дитині, де краще приклеїти цю оздобу. Для неї це буде грою, а для вас — впевненістю, що в темну пору доби вона залишатиметься помітною для водіїв на дорозі. Тим більше, що світла вечорами на вулицях небагато.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео