Обвалену підпірну стіну на «Дружбі» відремонтують за 2,5 мільйони (відео)

21_148851715882

На повороті між вулицями Карпенка-Миру частина підпірної стіни обвалилась. У міському управлінні житлово-комунального господарства пояснюють: вплив талих та дощових вод з часом руйнує такі конструкції. А цю стіну, зазначає Микола Лесів, збудували понад півстоліття тому.

Тому на сесії міськради виділили два з половиною мільйони гривень для її капітального ремонту, повідомляє ІНТБ.

[embed]https://youtu.be/m30B1eR4lw8[/embed]

МИКОЛА ЛЕСІВ, головний інженер міського управління ЖКГ:

«4 березня видають проектно-кошторисну документацію. Ми попередньо переговорили з виконавцем робіт. Ми будемо оголошувати допорогові закупівлі, так як це вартість 2,5 мільйони. Після визначення переможця, у весняний період, я думаю, протягом 1,5-2 місяці ми завершимо повністю ремонт підпірної стінки».

В рамках капремонту встановлять труби для відведення дощових і ґрунтових вод. Окрім того, виконавець надасть гарантійний термін робіт – 5 років. Зважаючи на місце знаходження підпірної стіни – поворот, то на час ремонту на цій ділянці дороги обмежать рух транспорту. Микола Лесів додає, в перспективі також планують провести реконструкцію заїзної дороги до будинків над підпірною стінкою. Варто зауважити, таких конструкцій у Тернополі є чимало.

МИКОЛА ЛЕСІВ, головний інженер міського управління ЖКГ:

«В нас є відкоси і щоб не було зсувів ґрунту та інше – є підпірні стінки, вони є з каменю. Звичайно, вік робить своє, вони усуваються і ми стараємося підправляти їх».

Раніше, розповідає Микола Федорович, відремонтували підпірну стінку на вулиці Мазепи, 2.

МИКОЛА ЛЕСІВ, головний інженер міського управління ЖКГ:

«Ми зараз робимо підпірні стінки на Танцорова, 18. Зараз люди приступили до Танцорова, 22 – підпірна стінка. Робили в минулому стінку на вулиці Острозького, там ми робили капітальний ремонт тротуару. Теж підпірну стінку робимо на сьогоднішній день. Інша бригада приступає до заміни тротуару біля Філармонії, там також є підпірні стінки. Також буде капітально відремонтовано і обложено відповідним природним каменем».

Вибір читачів за тиждень

Відео