Анастасія Кисіль

Одна з громад на Тернопільщині тепер має власну символіку (фото)

IMG_3807

23 грудня на сесії Підгороднянської сільської ради депутати затвердили герб і прапор громади. Тепер Підгороднянська об’єднана територіальна громада має власну символіку.

Показали як виглядає новий герб і прапор та розказали про їх значення на офіційній сторінці громади.

Герб - у синьому полі срібний хрест, поверх нього щиток, у золотому полі якого виходить зелений дуб із сімома листками.

Прапор - квадратне синє полотнище, на якому білий хрест, поверх нього у центрі – щиток, у золотому полі якого виходить зелений дуб із сімома листками.

Синє поле означає місцеві ставки. Хрест підкреслює високу духовність мешканців. Дуб є символом міцності і сили, а сім листків відображають 7 сіл у складі громади. Золоте поле є втіленням щедрості та добробуту, уособлює сільське господарство, а зелений колір – багатство природних ресурсів.

IMG_3804
IMG_3804

IMG_3806
IMG_3806

Герб, згідно з правилами сучасного українського місцевого герботворення, вписано у декоративний картуш та увінчано золотою короною з колосків, що вказує на адміністративний статус поселення. Прапор має нормативну квадратну форму і його побудовано на основі символіки герба.

- Для проведення консультацій та оформлення герба і прапора Підгороднянської громади був залучений голова Українського геральдичного товариства, член комісії державних нагород та геральдики при Президентові України, доктор історичних наук Андрій Гречило, - йдеться у повідомленні.

IMG_3805
IMG_3805

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео