Одне з першочергових завдань СБУ – викриття держзрадників та самоочищення Служби, - Василь Малюк

Служба безпеки вичищає російських агентів, у тому числі з середовища УПЦ (МП)

СБУ зосереджена на затриманні зрадників всередині країни та самоочищенні власних лав. Про це розповів очільник спецслужби Василь Малюк в інтерв’ю Наталії Мосейчук для телеканалу «1+1».

Ми можемо багато проводити мегавдалих операцій та планувати їх, але якщо в нас, вибачте, на борту знаходиться один «щур», який своєчасно інформує ворога, то зводиться нанівець весь оперативний задум, наражається на небезпеку весь оперативний склад… Тож моє життєве кредо, перш за все: вичистити лави Служби. Самоочищення – це те, з чого ми починаємо. З чого починається кожен робочий день, кожна робоча нарада у мене, – зазначив Василь Малюк.

Для прикладу він розповів деталі, як відбувалося викриття колишнього очільника Кримського управління СБУ Кулініча, який працював на ворога. Його розробкою та затриманням Василь Малюк займався особисто.

Це було дуже непросто. Я займався цим питанням лише з одним співробітником. Я це називаю інтелектуальною контррозвідкою. На це іноді йдуть роки. В ситуації з Кулінічем це було більше року, – зауважив Василь Малюк.

Також керівник СБУ пояснив, як ворог збирав агентурні повідомлення з України. 

В Москві присутній офіс Сівковича-Клюєва. Це свого роду «кротоферма». Основна задача – збір інформації по Україні. В тому числі в офісі присутні кадрові співробітники 5 служби ФСБ рф. І безпосередньо вони співпрацювали з Кулінічем, – зазначив Василь Малюк.

Служба безпеки вичищає російських агентів, у тому числі з середовища УПЦ (МП). 

Якщо людина в рясі і з кадилом – це не є пом’якшувальною обставиною при вчиненні злочину, як і обтяжливою. Наприклад, як коригувальник у рясі, який по мирних кварталах наводив вогонь. Суд йому дав 12 років. Ми його поміняли, він уже поїхав до ворога, підтвердивши свою приналежність до їхніх спецслужб. Що він має спільного з Богом, мені цікаво? – пояснив очільник СБУ.

Фото пресслужби СБУ

Вибір читачів за тиждень

Відео