Тернопільські одинадцятикласники вчитимуть історію ПЦУ та надання Томосу

1

До шкільної програми включили створення ПЦУ та надання Томосу про автокефалію. Ця тема з’явиться з наступного навчального року в нових книгах для 11-х класів.

Цього навчального року одинадцятикласники вивчатимуть історичні зміни, повідомляє Міністерство освіти і науки України.

- Створення Православної Церкви України та надання Томосу про автокефалію – важлива з історичної точки зору подія, – зазначила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич. - Про те, що українська держава та духовенство намагалися реалізувати цю ідею, і раніше згадувалося в українських підручниках. Ця частина історії України вивчається у школах наприкінці навчального року – у квітні-травні. Для нас було принципово до цього часу надіслати вчителям інформаційні матеріали, якими вони можуть послуговуватися вже цьогоріч. Сам Наказ про зміну навчальних програм було підписано 21 лютого, і вже 26 лютого ми надіслали матеріали. Це важливо, адже так вчителі зможуть зауважити зміни в програмі, а також підготуватися до висвітлення теми.

Також цю тему внесуть в програму ЗНО з історії України, проте абітурієнти складатимуть тестування за нею не раніше 2021 року.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео