Огляд необхідної техніки та електроінструмента для ремонту смартфонів, планшетів

Новини компаній

Ремонт телефонів та будь-якої іншої електроніки – завдання, яке потребує певного досвіду, навичок та відповідних знань у цій галузі. Щоб спростити процес, прискорити його, суттєво підвищивши прибутковість бізнесу, необхідно використовувати професійні інструменти для ремонту телефонів. З їхньою допомогою вдасться дуже швидко розібрати телефон, усунути проблеми, відновити працездатність техніки.

Який інструмент знадобиться майстру-початківцю телефонів?

Найпростішим варіантом вважається ручний інструмент, який застосовується для розкручування пристрою, а також усунення слідів оксидів. Початківець повинен придбати набір викруток різних розмірів, а також пінцети, скальпель. Цей інструмент застосовується для очищення оксидів, покращення контактів. Обов'язково придбайте гумку, з використанням якої можна видалити окиси з поверхні плати.

Щоб спростити процес ремонту, застосовують спеціальний тримач плат, через їхній маленький розмір. З метою покращення видимості, застосовують мікроскоп або лупу. Ці пристрої знадобляться, якщо потрібний ремонт дуже дрібних деталей. Основним інструментом практично будь-якого майстра вважається паяльник. Однак на відміну від стандартного побутового пристрою, що відрізняється жалом великого діаметра, для майстра телефонів підійде паяльна станція, з можливістю регулювання розміру та діаметра його носика. Паяння може здійснюватися на крихітних ділянках, для ремонту яких знадобиться жало, діаметр якого не перевищує розмір голки.

Допоміжні електроприлади, що використовують для ремонту смартфонів

Жоден майстер не обходиться без спеціальних рідин, хімічних засобів. У даному випадку йдеться про спеціальний припій та розчинники. Розчини використовують для очищення та протирання контактів, плати. Їх використовують з метою видалення корозії, окислення. Для визначення неробочого вузла використовують електроінструмент.

Список електроінструментів, необхідних для ремонту телефонів:

  • Осцилограф

  • Мультиметр

  • Ультразвукова ванна

У деяких випадках виконати ремонт з використанням ручного інструменту досить складно. У такому разі на допомогу прийде ультразвукова ванна, яка шляхом впливу ультразвуку зможе забезпечити цілісність і чистоту деталей, що ремонтуються.

Всі ці інструменти можна знайти в магазині GSM комплект. Вони знадобляться під час виконання та усунення механічних поломок, які пов'язані з фізичними явищами. Наприклад через залиття водою, утворення корозії та окисів. Проте понад 30% усіх проблем, з якими звертаються до сервісних центрів, майстерень, пов'язані з програмним забезпеченням. Для їхнього усунення знадобиться сучасний комп'ютер. Його використовують для перепрошивання та усунення багів у програмах та операційних системах пристроїв.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео