Віра Олександрович

Олега Яремка судитимуть, бо він «не помітив» вирубок у заповідниках на Тернопільщині

Яремко_ф

На Тернопільщині судитимуть керівника обласного управління лісового і мисливського господарства. На думку правоохоронців, Олег Яремко через службову недбалість вчинив 2,1 млн грн збитків державі.

Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури сьогодні, 26 жовтня.

- Скеровано до суду обвинувальний акт щодо посадовця Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства, через службову недбалість якого державі завдано збитків на понад 2,1 млн грн, - йдеться у повідомленні.

Зауважимо, ч. 2 ст. 367 КК України – це «службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб…». І таке в Україні карається позбавленням волі на строк від 2-х до 5-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років і зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 4 250 грн до 12 750 грн – прим.) або без такого.

- Під час досудового розслідування встановили: керівник обласного управління не забезпечив охорони лісів підприємств, що належать до сфери управління Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства від незаконних рубок, - стверджують у прокуратурі. - Посадовець «не помітив» вирубування дерев на території об’єктів природно-заповідного фонду краю, а саме: лісового заказника загальнодержавного значення «Суразька дача», національного парку «Кременецькі гори», ботанічних заказників загальнодержавного значення «Яблунівський» і «Дача Галілея».

За висновками експертів, такою вирубкою у заповідній зоні державі завдали збитків на понад 2,1 млн грн. Що цікаво, у пресслужбі обласної прокуратури прізвище та ім’я фігуранта такої резонансної справи не назвали. Втім, на Тернопіллі усі знають, хто нині керує Тернопільським обласним управлінням лісового та мисливського господарства. Начальником там уже давно є Олег Яремко. Тож вочевидь, справа стосується саме його.

Яремко
Яремко

Довідка. За принципової позиції прокурорів Тернопільщини, з початку 2021 р. до кримінальної відповідальності притягнули 6 посадовців лісової охорони обласного управління лісового та мисливського господарства. Серед них - керівники місцевих лісогосподарських підприємств і головні лісничі, безпосереднім обов’язком яких був захист лісів від незаконних рубок. Фото надане пресслужбою Тернопільської обласної прокуратури і з сайту обласного управління лісового і мисливського господарства

Вибір читачів за тиждень

Відео