Божена Волинець

Онлайн чи офлайн: як навчатимуться тернопільські виші з понеділка?

З наступного тижня вищі навчальні заклади Тернополя переводять на дистанційний та змішаний формат навчання.

дистанційка

У зв’язку із погіршенням епідеміологічної ситуації в Україні, спричиненої поширенням COVID-19, з 7 лютого на дистанційній формі навчатимуться Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка та Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя.

- Дорогі наші, ми старались, але 7 лютого навчання починається у дистанційній формі. Як лекції, так і семінарські заняття будуть проводитись у мережі ATutor. Бажаємо усім Здоров'я та Запалу до Навчання попри усі карантинні обмеження!, - написали на офіційній сторінці ТНТУ ім. І. Пулюя у фейсбуці.

 

- На наступний тиждень у нас продовжується дистанційне навчання за рекомендаціями міністерства освіти і науки, - проінформував ТНПУ ім. В. Гнатюка.

У свою чергу, Тернопільський національний медичний університет імені І. Я. Горбачевського працюватиме за змішаною формою навчання.

- Від вересня 2021 року у нас студенти навчаються за змішаною системою: лекції в онлайн форматі, практичні заняття в офлайн форматі. Групи для практичних занять у ТНМУ невеликі - 12 осіб. Всі студенти і викладачі вакциновані двома дозами і зараз багато хто отримує бустерну дозу. Якщо у групі хтось хворіє на ковід, то вся група переходить на дистанційне навчання, усі члени групи роблять ПЛР. Якщо у групі всі знову здорові і всі ПЛР негативні, то група продовжує навчання за змішаною системою, - прокоментувала прес-секретарка ТНМУ ім. Горбачевського Яніна Чайківська.

За повідомленням студентів Західноукраїнського національного університету – зараз у закладі тривають канікули, як навчатимуться згодом – невідомо.

Вибір читачів за тиждень

Відео