Тамара Коблик

На Тернопільщині втричі збільшилася кількість кібератак

З початком повномасштабної агресії рф інтенсивність ворожого натиску на український кіберпростір зросла у рази

Служба безпеки успішно захищає інформаційну та цифрову безпеку держави в умовах війни: минулого року Тернопільським управлінням СБУ нейтралізовано понад 80 кібератак та попереджено 280 кіберінцидентів. Про це повідомили у пресслужбі управління СБ України в Тернопільській області.

Кіберфахівці СБУ продовжують зміцнювати систему кібербезпеки держави та комплексно протидіють спробам російських загарбників завадити функціонуванню вітчизняних цифрових систем державного управління.

З початком повномасштабної агресії рф інтенсивність ворожого натиску на український кіберпростір зросла у рази.

Якщо у 2021 році тернопільським оперативникам довелося протидіяти 26 кібератакам на інформаційні системи держустанов регіону, то у 2022 їхня кількість зросла втричі. Також минулого року на Тернопільщині вдалося запобігти виникненню 280 кіберінцидентів.

Упродовж року оперативники спецслужби нейтралізували 159 ворожих спільнот у популярних соціальних мережах, які використовувалися ворогом для проведення інформаційних диверсій, дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні, а також поширення паніки і провокування громадян до дій екстремістського характеру.

За матеріалами УСБУ впродовж року органами досудового розслідування зареєстровано 31 кримінальне провадження стосовно фактів порушення законодавства у сфері захисту інформаційного та кіберпростору. Три фігуранти вже засуджені до позбавлення волі, щодо решти триває слідство.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео