Віра Олександрович

Операція «Урожай» на Тернопільщині дає подвійний урожай

urozhaj

Операція «Урожай» на Тернопільщині посприяла тому, що в агропромисловому секторі суттєво побільшало найманих працівників. Відповідно, надійшло чимало додаткових надходжень до бюджетів.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Нагадаємо, об’єктом контролю під час операції «Урожай», що триває на теренах Тернопільщини, стали повнота сплати податкових платежів, виплата належного рівня зарплати і оформлення трудових відносин суб’єктами господарювання агропромислової сфери діяльності. Причому фахівці Головного управління ДФС в області вживають заходи як роз’яснювального, так і контролюючого характеру.

– Так, за наслідками індивідуальних співбесід керівники 198 суб’єктів господарювання підвищили рівень виплати зарплати 2 722 найманим працівникам, – звітують у податковій. – Це сприяло тому, що додатково до бюджету надійшло 1 млн 352,1 тис. грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), 1 млн 649,4 тис. грн єдиного соціального внеску (ЄСВ) і 111,3 тис. грн військового збору.

Крім того, 161 суб’єкт підприємницької діяльності збільшив кількість найманих працівників. Загалом – на 1 162 особи.

– Сума легалізовано доходу склала 8 048,1 тис. грн, а додаткові надходження за рахунок добровільно оформлених найманих працівників – 1 млн 460,4 тис. грн ПДФО, 1 млн 778,8 тис. грн ЄСВ і 123,2 тис. грн військового збору, – підсумовують у податковій. – До порушників застосували 30 заходів контролю. Їм нарахували 327,7 тис. грн платежів і штрафних санкцій.

До слова, із початку року до декларування залучили 3 246 осіб, які одноосібно обробляють земельні ділянки, площі яких перевищують 2 га. Вони зазначили 7 млн 442,6 тис. грн доходу і облічили до сплати 1 млн 322,9 тис. грн ПДФО та 111,9 тис. грн військового збору.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео