Тетяна Бакай

Останній дзвоник пролунав у школах Тернополя (фото, відео)

Через війну в країні організацію свята змінили з метою безпеки. Відтак на святковій лінійці були лише учні перших-четвертих та одинадцятих класів, а у деяких школах лише випускники 

Останній дзвоник пролунав у школах Тернополя 31 травня. Через війну в країні організацію свята змінили з метою безпеки. Відтак на шкільній лінійці були лише учні перших-четвертих та одинадцятих класів, а у деяких школах лише випускники. Як все відбувалось, бачили журналісти Терену

У спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №3 з поглибленим вивченням іноземних мов зібралися десятки рідних та близьких випускників, які благословили їх на щасливу долю. Теплі слова одинадцятикласникам сказали їхні перші вчителі та класні керівники. А першокласники вручили їм маленькі дзвоники на памʼять про школу. 

Після того як пролунав останній дзвоник для випускників, вони танцювали шкільний вальс із батьками. А потім пройшли коридор під вишитими рушниками. 

Випускники кажуть, сумуватимуть за школою, адже це був прекрасний час, а тепер дитинство закінчилось і потрібно думати про доросле майбутнє. 

Швидше буду сумувати за компанією та атмосферою школи, але розумію що попереду ще багато цікавого. Вступати буду на програміста у Львівську політехніку, – каже випускник Володимир Дрогобицький. 

Одинадцятикласниця Софія Куземчак каже, школа подарувала їй багато щасливих моментів, тож вона сумуватиме за цим місцем.

Я вже починаю плакати та сумувати за школою. Я знайшла тут дуже багато друзів та потрібних мені людей. Поступатиму у Львів на архітектурний факультет, – розповідає випускниця. 

Кожен з випускників відчуватиме тугу за школою, якщо не зараз, то точно через декілька років, переконаний випускник Владислав Гардецький.

Поки за школою не сумую, але розумію, що пройде рік-два і сум точно з’явиться. Я планую вступати до Львова на програміста, адже саме у цій сфері бачу себе, – каже одинадцятикласник.

Випускники 11-го класу спеціалізованої школи № 3

На Останній дзвоник у Тернопільській загальноосвітній школі №4 зібралися лише випускники, їх батьки та вчителі. Під час святкової шкільної лінійки батьки випускників виконали для них пісню, а після цього затанцювали з ними вальс. Свій останній шкільний танець окремо виконали й самі одинадцятикласники. 

Випускниця Тернопільської загальноосвітньої школи №4 Ангеліна Ткачик

Випускники кажуть, час у школі пролетів непомітно, тож вони сумуватимуть тепер і за уроками, і за шкільними друзями. 

Насправді я не до кінця усвідомлюю, що вже закінчила 11 клас. Попереду ще останній відпочинок у складі всього класу. Загалом емоції переповнюють:  одночасно щаслива та сумна. За школою та однокласниками буду однозначно сумувати, бо ми як одна сім'я. Я планую вступати на акторську майстерність у Київ, – розповідає випускниця Ангеліна Ткачик. 

Читайте також: Національний мультитест на Тернопільщині: як все відбуватиметься під час тривог і відключення світла.

Фото, відео авторки 

Вибір читачів за тиждень

Відео