Ілона Хомів

Національний мультитест на Тернопільщині: як все відбуватиметься під час тривог і відключення світла (відео)

Основна сесія НМТ на Тернопільщині стартувала 18 травня і триватиме до 25 червня

Тернопільщині розпочалася основна сесія Національного мультипредметного тесту (НМТ), який стартував 18 травня і триватиме до 25 червня. Додаткова сесія відбудеться упродовж 11-19 липня. Як цьогорічні абітурієнти здаватимуть тестування в умовах відключення електропостачання та повітряних тривог, розповіла під час брифінгу директорка Департаменту освіти і науки Тернопільської обласної військової адміністрації Ольга Хома. 

За її словами, усі учасники проходитимуть НМТ відповідного до тієї дати та місця, які вказанні в запрошеннях в особистих електронних кабінетах. Освітяни сподіваються, що відключення електроенергії світла не вплине на процес тестування. 

Департамент освіти і науки обласної військової адміністрації провів  нараду з відповідними структурними підрозділами, які відповідають, за постачання електроенергії та запропонував не відключати світла в період проведення мультипредметного тесту. У випадку екстреного відключення світла усі пункти тестування забезпечені генераторами, що дає можливість забезпечити безперебійне постачання світла, – повідомила Ольга Хома. 

Якщо під час проходження тесту пролунає сигнал повітряної тривоги, усі учасники мають спуститися в укриття.

А після відбою повертаються до завдань і тестування буде продовжено на той період, скільки часу тривала повітряна тривога. Якщо тривога буде довгою, тоді учасники мультитесту змушені будуть зареєструватися на додаткову сесію і проходити тест повторно, – зазначає Ольга Хома 

Щодо завершення навчального року, проведення останніх дзвоників та випускних вечорів, директорка обласного Департаменту освіти і науки радить провести заходи з урахуванням правил безпеки та з обмеженою кількістю людей.

Нагадаємо, останній дзвоник у школах Тернополя відбудеться 31 травня. А випускний – 28 червня.

Фото з фейсбук-сторінки Тернопільської обласної військової адміністрації

Вибір читачів за тиждень

Відео