Освітяни Тернопільщини демонстрували вміння із різних видів туризму (фото)

67762dd18f817cd7bfa4a9ebe1a8d389

Тернопільський обласний комунальний центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді організував змагання серед освітян Тернопілля. Цьогорічний ХLІХ (49) Кубок зі спортивного туризму з видів пішохідний, велосипедний, водний серед працівників освіти і науки Тернопільщини присвячений Міжнародному дню миру.

На околиці села Чернихівці Збаразького району змагались пішохідники та велосипедисти, а з виду водний туризм на річці Гнила Гнізна. Три дні учасники демонстрували свої технічні навички, вміння швидко реагувати на ситуацію, старалися виручати один одного та не втрачати жагу до перемоги аж до завершення. Упродовж першого дня змагань учасники випробовували свої сили на дистанції з туристського тріатлону, де було поєднано три види туризму (пішохідний, велосипедний, водний) у одну дистанцію. На даній дистанції перше, друге та третє місце вибороли команди відповідно Тернопільського, Зборівського та Козівського районів.

Учасники випробовували себе з видів туризму:  пішохідного - на короткій командній дистанції «смуги перешкод»;  велосипедного - на комплексній дистанції «тріал», «фігурне водіння велосипеда», «велокрос»; водного - на командній дистанції «слалом».

Відповідно з кожного виду серед 10 команд визначили переможців. Так, з виду пішохідний туризм, третє, друге та перше місця відповідно посіли команди Тернопільського, Козівського, Кременецького районів. Долаючи водні плеса р. Гнила Гнізна, водні туристи продемонстрували такий результат – перемогу здобули команда міста Чорткова, а друге і третє місця відповідно поділили Заліщицький та Зборівський райони.

Переможцями велосипедних змагань стали учасники зі Збаразького району, а зовсім трохи не вистачило до абсолютного лідерства командам Кременецького та Тернопільського районів, які продемонстрували чудовий результат і посіли друге та третє місця відповідно, додає Тернопільська обласна рада.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео