Отримати субсидію зможуть тернополяни, які проживають в орендованій квартирі

unnamed-5

Про це, 26 вересня, заявив Міністр соціальної політики України Андрій Рева. Він пояснив, що навіть у тому випадку, якщо українці не змогли оформити субсидію через відсутність офіційної прописки, вони мають можливість звернутися до органів соціального захисту населення, оформивши договір оренди житла у довільній формі.

Нехай орендарів та квартировинаймачів не лякає підписання договору, адже за це додаткова плата не стягуватиметься і завірення нотаріусом такий документ не потребує.

За словами Андрія Реви, допомога уряду у сплаті житлово-комунальних послуг  у вигляді субсидії може бути оформлена навіть на зареєстрованих у житловому приміщенні людей. Цього року уряд пішов назустріч людям, які не мають офіційної реєстрації, але сплачують комунальні послуги. Зокрема це стосується молодих сімей та студентів, передає «Радіо Свобода».

- Якщо людина не змогла оформити субсидію, через відсутність прописки в даному помешканні, але там проживає і сплачує рахунки за тепло, газ, світло й воду, держава забезпечила їй можливість скористатися безповоротною допомогою на підставі договору оренди житла. Рішенням уряду не визначено жорстких вимог до такого документу: договір не потрібно завіряти нотаріально, достатньо лише двох підписів – власника житла та орендаря, - повідомляє міністр.

Рева також підкреслив, що даний документ слугує офіційним підтвердженням права людини на субсидію і обов’язково повинен братися до уваги місцевими органами соціального захисту.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео