Ростислав Фук

Пацієнти, які вимушено покинули домівки через війну, можуть проходити гемодіаліз у лікарні в Тернополі

Одна з пацієнток на гемодіаліз змушена була їздити у Сіверодонецьк, а останню процедуру проводила під мінометним обстрілом

У гемодіалізне відділення Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги звертаються вимушені переселенці двох категорій. Перша - це разово, ті хто проїздом роблять терапію на шляху за кордон або в інші міста України. Друга - пацієнти, які переїхали у Тернопіль й залишились тут жити, адже повертатись назад їм небезпечно або й нікуди. Про це повідомили на фейсбук-сторінці лікарні.

Хвороба не обирає ні часу, ні місця. Багато пацієнтів, які потребують постійної ниркової замісної терапії, змушені були покинути свої домівки через війну, а також щоб знайти лікарні, де можна продовжити здійснювати процедуру, – йдеться в повідомленні.

Одна з пацієнток, пані Олена, приїхала із Лисичанська, на гемодіаліз вона змушена була їздити у Сіверодонецьк, а останню процедуру проводила під мінометним обстрілом.

Зараз я вже майже тернополянка, звикла жити тут, але по ночах сниться дім і я дуже хочу вернутись, але там лікарня розбита. Такі пацієнти, як я, змушені вибирати між відсутністю гемодіалізу та обстрілами. Тому я вдячна, що саме тут знайшла надійну допомогу й підтримку від лікарів»,– каже пані Олена.

Пацієнти, які вимушені покинути свої рідні міста через війну, можуть отримати інформацію про доступність місць у гемодіалізному відділенні, зв'язавшись за телефоном лікарні: 380983186629

Читайте також: Рятівна операція: 7-річному тернополянину пересадили нирку від посмертного донора

Фото Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги

Вибір читачів за тиждень

Відео