Панамське дежавю: тернопільського високопоставленого чиновника часів Януковича таки арештували

a2942d0-kaskiv-bu

Колишній голова Державного агентства з інвестицій (Держнацпроект), уродженець Тернопілля Владислав Каськів даремно похизувався фото з панамським поліцейським. 

Заступник генпрокурора Євген Єнін розповів, що після того, як Каськів «зухвало хизувався селфі з поліцейським у Панамі», українська сторона звернулася до панамської влади з проханням посилити нагляд за ним і пізніше передала клопотання про тимчасовий арешт.

Нагадаємо, в середині серпня ГПУ вже повідомляло про арешт Каськіва. Проте чоловік за кілька днів спростував заяву Генеральної прокуратури.

Цього разу, як повідомляє «Українська правда»все направду. Виданню новину про затримання Каськіва на території Панами вчора, 8 вересня, повідомив Юрій Луценко.

Протягом 48 годин має відбутися судове слухання в справі, за результатами якого і вирішиться, яким чином відбуватиметься екстрадиція.

«У разі його згоди на добровільну видачу, екстрадиція відбуватиметься за спрощеною процедурою і триватиме до 30 днів для узгодження всіх процедурних питань з українською стороною (надання даних представників України, які прибудуть в аеропорт Тукумен для здійснення передачі, та узгодження всіх логістичних питань)», – зазначив Луценко.

Якщо ж Каськів відмовиться від добровільної видачі, за законодавством Панами застосовуватиметься довша процедура, і він матиме 60 днів для захисту власних інтересів та подачі контраргументів на матеріали компетентних органів України.

В ГПУ зазначають, що найтяжча стаття, за якою підозрюється Каськів, передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вибір читачів за тиждень

Відео