Ростислав Фук

Паркування в Тернополі відтепер можна сплатити за допомогою мобільного застосунка

Контролювати оплату за паркування будуть муніципальні інспектори за допомогою спеціалізованих планшетів та програмного забезпечення

Ще один зручний онлайн-сервіс, який доступний для користувачів мобільного додатку «е-Тернопіль», презентували 24 жовтня у Тернополі. Це сервіс оплати за паркування автотранспорту, повідомляють на сайті міської ради.

На всіх 11 паркувальних майданчиках можна здійснити онлайн-оплату. Послуга запрацює після того, як користувач оновить відповідно до операційної системи свого телефону додаток.

Важливо відзначити, що за 15 хв до закінчення оплаченого часу паркування водію прийде сповіщення про завершення часу паркування. Його можна або продовжити, далі сплативши необхідну суму, або закінчити паркування. Перевіряти своєчасність і правильність оплати буде муніципальна інспекція.

Як працює послуга оплати за паркування

  • у мобільному додатку на головному екрані користувачу необхідно вибрати вкладку «Паркування»;
  • ввести номер автомобіля;
  • обрати тип паркування – погодинне або абонемент. Погодинне - це від однієї до 12 годин, або абонементи денні (діють 24 години з моменту оплати), або місячні (діють 30 календарних дні з моменту оплати);
  • визначити майданчик для паркування та оплатити за послугу.

Якщо власнику автомобіля зручно оплачувати послуги з паркування за допомогою платіжних терміналів, вони також будуть влаштовані на паркувальних майданчиках, вісім з них вже працюють, інші термінали ще встановлюватимуть.

Контролювати оплату за паркування будуть муніципальні інспектори за допомогою спеціалізованих планшетів та програмного забезпечення.  

Також у розділі «Паркування» користувачі у верхньому правому куті натиснувши на букву і зможуть знайти відповіді на найбільш популярні запитання, а також бачити Архів оплат.

У телеграмі працює чатбот технічної підтримки 

, де можна отримати відповіді на свої запитання чи надати пропозиції. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео