Тамара Коблик

Парламент затвердив держбюджет 2024: якими будуть зарплати у новому році

Практично 50% наших видатків будуть спрямовані на оборону та безпеку нашої країни

Сьогодні Парламент затвердив у другому читанні Державний бюджет на 2024 рік. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив Міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов.

У бюджеті чітко розставлені пріоритети: практично 50% наших видатків будуть спрямовані  на оборону та безпеку нашої країни.

Також у бюджеті закладена індексація пенсій та зростання мінімальної заробітної   плати: мінімальна заробітна плата з 1 січня визначена у розмірі 7 100 гривень, з 1 квітня – 8 000 гривень. 

Окрім цього, починаючи з 1 січня 2024 року передбачається запровадження нової моделі оплати праці державних службовців на основі класифікації посад державної служби, яка, зокрема, передбачатиме посилення ролі посадового окладу, зменшення варіативної складової оплати праці, запровадження грейдової системи посадових окладів, де розмір мінімального грейду буде встановлено на рівні мінімальної заробітної плати.

Конкретний розмір заробітної плати працівника залежатиме від віднесення конкретної посади працівника до відповідної сім’ї посад державної служби, стажу державної служби та результатів його роботи.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео