Орест Сарматський

Мисткиня-педагог показала у Тернополі «Світ навколо тебе» (фоторепортаж)

Заставка01 (Copy)

Картини Ніни Рибіцької, художниці-педагога Козівської школи мистецтв можна побачити на виставці «Світ навколо тебе», яку напередодні відкрили в обласному художньому музеї. 

- Пані Ніна у своєму професійно-творчому зростанні пройшла усі традиційні щаблі – навчалася у Бучацькій художній школі, згодом – у Львівському училищі декоративно-прикладного мистецтва імені Івана Труша, пізніше – в Одеському педагогічному університеті. Усе життя працює педагогом, навчає дітей, спочатку у Бережанській художній школі, зараз – у Козівській школі мистецтв. 

Щороку твори її вихованців беруть участь у виставках «Творчість юних», які влаштовуємо у нашому музеї. І, що характерно, роботи  її учнів займають призові місця як на всеукраїнських, так і на міжнародних конкурсах. От, нещодавно, обласну премію імені Івана Марчука отримав один із учнів пані Ніни, яка вкладає у них багато зусиль і передає їм свій талант, - сказала під час відкриття виставки заступник директора Тернопільського обласного художнього музею Ольга Ваврик. 

Сама ж Ніна Рибіцька, розповідаючи про свою творчість, каже, що це – її світ, у якому їй затишно і комфортно. Намагається, аби кожен твір ніс певне смислове, філософське навантаження, викликав у глядачів непідробні емоції. І цьому вчить своїх вихованців, багато з яких прийшли на відкриття виставки, аби привітати свою наставницю із відкриття її першої персональної виставки.

Щиро привітали талановиту художницю із її вернісажем колеги з обласного центру, Козови, Бережан, Теребовлі, народний художник України Богдан Ткачик, відомий український митець Олег Кіналь з Тернополя, інші поціновувачі мистецтва Ніни Рибіцької.

Виставка її творів в обласному художньому музеї триватиме до 23 червня.

Фото автора   

Вибір читачів за тиждень

Відео