Віра Олександрович

Перший будинок у Тернополі отримав добро на участь у програмі «Енергодім»

Будинок

Перший будинок у Тернополі отримав добро на участь у державній програмі «Енергодім». Тепер його мешканці мінімальним коштом із власних кишень мають шанс перетворити 45-річну п’ятиповерхівку на сучасне енергоефективне житло.

Повідомлення про це розмістила на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» голова правління ОСББ «Зелений-двір» Тетяна Бернадин. Додамо, створили це об’єднання у будинку за адресою вул. Зелена, 30.

Бернадин
Бернадин

У повідомленні йдеться (цитуємо): «Сьогодні отримала електронний лист із Фонду енергоефективності! Радію, що більш як 2/3 співвласників мого будинку таки зважилися на цей - такий необхідний для нашого будинку крок. Заявка на участь у програмі «Енергодім» Фонду – схвалена! Від сьогодні у нас є рівно 2 роки для того, щоб реалізувати проект із енергомодернізації та капітального ремонту нашого будинку…».

Жінка наголосила, що проект – унікальний, адже він передбачає практично повний пакет енергоощадних заходів. Звісно ж, попереду – ще дуже багато роботи, аби будинок дійсно став енергоефективним і комфортним для проживання. І відповідно, набагато меншими стали цифри у квитанціях за опалення, завдяки економії ресурсів. 

Карта
Карта

– Особливу подяку висловлюю Михайлу Мельнику, – пише далі жінка. – Ваша допомога – просто неоціненна! Дякуємо! Рухаємося до наступного етапу! Також дуже сподіваємося на допомогу і підтримку Тернопільської міської ради!

Нагадаємо, Михайло Мельник – регіональний радник Фонду енергоефективності. Йому довелося брати участь не в одних зборах мешканців будинку на Зеленій і навіть переконувати найбільших скептиків. Є надія, що ці люди нарешті зрозуміють позитивний ефект для себе і долучаться до втілення заходів із енергоефективності. Адже поки що тепло взимку «тікає» з усіх можливих щілин багатоповерхівки. До того ж, і зовнішній вигляд будівлі, і дах, і всі комунікації у ньому – бажають кращого. 

105983497_202788110951432_3380613956304025404_n
105983497_202788110951432_3380613956304025404_n

До речі, цей будинок – не перший на Тернопіллі, що має шанс скористатися вигодами державної програми. У Чорткові таких – аж два. Адже першу стару багатоповерхівку на сучасне тепле житло там перетворили ще торік. Тобто є чимало людей, які належно оцінили можливості, надані Фондом енергоефективності.

Фото зі сторінки Тетяни Бернадин  у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео