Перукарі – чарівники, які умілими руками оживляють казку

Школярі Бережанської ЗОШ № 3 завітали до салону краси „Наталі”, аби в рамках професіографічної екскурсії ознайомитись з однією з найвідоміших професій сфери обслуговування – перукар. Захід зініційовано Бережанським районним центром зайнятості.

Господиня салону Наталія Баліцька, переможниця численних конкурсів з перукарської майстерності, розповіла учням про особливості та специфіку цієї професії, історію перукарства, професійні вимоги до працівників, санітарно-гігієнічні умови праці, навчання та протипоказання до виконання професійних обов’язків.

«Для успішної роботи перукар повинен володіти різноманітними прийомами стрижки волосся, орієнтуватися у різноманітті фарб і засобів для хімічної завивки. Звичайно, потрібно досконало знати техніку безпеки і санітарні норми, бути акуратною, чистоплотною та організованою людиною, - зауважила майстер-перукар. - Важливо розбиратися в облаштуванні перукарень, інструментах, обладнанні і техніці. Бути обізнаним про те, як слід обробляти знаряддя праці і доглядати за ними. Перукар повинен уміти робити не тільки стандартні стрижки, але і складні, святкові зачіски та укладки, особливо весільні, що мають свої особливості».

Головна майстриня перукарні Наталія Баліцька переконана, що освоювати професію рекомендується людям комунікабельним, тактовним, делікатним і терплячим. Перукареві доведеться не тільки стригти але і спілкуватися з відвідувачем, запобігати можливим конфліктам, робити перебування клієнта в перукарському кріслі максимально комфортним і приємним. Для роботи за цією професією знадобляться такі якості, як естетичний смак, хороший окомір, розвинене відчуття стилю, точна координація рухів, акуратність.

«Перукарство – це казка, де все змінюється на краще, а перукарі – чарівники, які умілими руками її оживляють», - додає Наталія Баліцька.

Учні поспілкувались також із стилістом, косметологом, манікюрницею, лікарем-дерматологом. Працівники салону краси ділились з дітьми секретами професійної майстерності, відповіли на запитання та дали індивідуальні поради.

Вибір читачів за тиждень

Відео