Тетяна Бакай

П’ять рецептів салатів для новорічного столу

Нехай ці салати додадуть різноманіття у ваше святкове меню. Смачного!

Чимало українців звикли до традиційних страв, які готують на новорічні свята, зокрема салат “Олів’є” чи “Шуба”. Однак, є ще чимало оригінальних, смачних та легких у приготуванні страв. Журналісти Терену зібрали підбірку із п’яти салатів, які можна приготувати на новорічний стіл. 

Салат з яловичиною і маринованими огірками

Для цього салату потрібно 350 грам відвареної яловичини, три солоних огірки, она ріпчаста цибуля, 50 мілілітрів оцту та 50 мілілітрів води, майонез та спеції – за смаком.

Починаємо приготування. Спершу потрібно відварити яловичину та нарізати шматочками. Дальше нарізаємо цибулю і додаємо до неї суміш води й оцту. Маринуємо це 15 хвилин і додаємо до яловичини. Також нарізаємо огірки та додаємо до решти інгредієнтів. Заправляємо салат майонезом та додаємо спеції. 

Салат з яловичиною та маринованими огірками

Салат з куркою та ананасами

Для цього салату потрібно 300 грам курячого філе, 200 грам консервованих ананасів, 150 грам твердого сиру, 150 грам майонезу та за бажанням можна додати 50 грам волоських горіхів. 

Починаємо приготування. Спершу відваріть куряче філе, поріжте його кубиками та додайте ананаси. Натріть на тертці сир та змішайте усі інгредієнти. Заправте салат майонезом і додайте за бажанням горіхи.

 

Салат з куркою та ананасами. Фото: Євген Клопотенко

Салат “Гранатовий браслет”

Для цього салату потрібно 300 грам курячого філе, один столовий буряк, дві картоплини, дві моркви, три яйця, 50 грам волоських горіхів, один гранат та 200 грам майонезу. 

Починаємо приготування. Відваріть овочі та яйця, почистіть їх та натріть на тертці. Викладіть усе шарами у формі кола: картопля, філе, морква, яйця, буряк. Кожен шар потрібно промастити майонезом, а зверху прикрасити зернятками гранату.

Салат “Гранатовий браслет”. Фото: depositphotos.com

Салат із креветками та авокадо

Для цього салату потрібно 300 грам очищених креветок, два авокадо, один огірок, 100 грам листя салату, одна  столова ложка лимонного соку, дві столових ложки оливкової олії та сіль з перцем за смаком. 

Починаємо приготування. Відваріть та остудіть креветки. Наріжте кубиками авокадо та півкільцями огірок. Змішайте усі інгредієнти та додайте листя салату. Заправте салат  лимонним соком та оливковою олією. 

Салат з креветками та авокадо. Фото: shuba.life

Салат з буряком та фетою

Для цього салату потрібно два столових буряки, 150 грам сиру Фета, 50 грам волоських горіхів, 100 грам руколи, дві столових ложки оливкової олії, одна столова ложка оливкової олії, одна столова ложка бальзамічного оцту та одна чайна ложка меду. 

Починаємо приготування. Запечіть буряк у фользі, остудіть його та наріжте кубиками. Додайте нарізаний сир, горіхи та руколу. Заправку для салату змішайте із оливкової олії, бальзамічного оцту та меду і полийте нею салат.

 

Салат з буряком та фетою. Фото: Євген Клопотенко 

Нехай ці салати додадуть різноманіття у ваше святкове меню. Смачного!

Читайте також Чим замінити “Олів’є” на новорічному столі: цікавий рецепт салату від шеф-кухарки

Фото з відкритих джерел 

 

 





 



Вибір читачів за тиждень

Відео