Під час будівництва меморіалу у Чорткові знайшли останки 14 могил

могили

«Під час будівництва меморіалу на Чортківському цвинтарі були вивезені на сміттєзвалище останки з 14 могил. Вчора цю яму вже мали заливати бетоном і тільки завдяки громадським активіста, зокрема Володимиру Добрянському, Володимиру Мармус та іншим вдалось зупинити це свавілля і наругу над могилами», – йдеться на сторінці у Facebook ГО «Альтернатива-Чортків».

– Були небезпідставні підозри, що саме в цьому місці розташований Військовий цвинтар, де поховані Українські Стрільці, які загинули в 1919-1920-их роках. Про це за життя постійно говорив місцевий краєзнавець і дослідник Андрій Базалінський, про це неодноразово говорив репресований політв'язень Володимир Мармус.

Представники громадської організації запитують:

– Чому під час проведення робіт на цвинтарі не проводився нагляд з боку Тернопільської обласної інспекції охорони пам’яток історії та культури та археологічного контролю?

Чому роботи не припинились відразу після того, як натрапили на перші останки захоронень? З цього приводу відкрито кримінальне провадження по факту напруги над могилами.

Фото ГО «Альтернатива-Чортків»

Вибір читачів за тиждень

Відео