Євгенія Цебрій

Підозрюваного у нарузі над пам’ятником Бандери примусово привезуть до суду, щоб обрати запобіжний захід

DSC05001-1-Copy

22-річний житель Житомирщини, якому поліція винесла підозру за наругу над пам’ятником Степану Бандері у Тернополі, не з’явився на судове засідання, де йому мали обрати міру запобіжного заходу. Засідання відбулося 22 грудня у Тернопільському міськрайонному суді. 

Слідчий та прокурор звернулися до суду з клопотанням обрати для підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Однак оскільки підозрюваний без причини не з’явився на засідання, хоча був належно повідомлений  час і дату, прокурор звернувся до суду з клопотанням застосувати до нього примусовий привід. Суддя задовольнила це клопотання.

- Привід – це примусове супроводження особи, до якої він застосований, до місця виклику в зазначений в ухвалі час, - пояснила суддя Ірина Царук. 

Відтак вона відклала розгляд клопотання про застосування до підозрюваного цілодобового домашнього арешту на 29 грудня.  Виконання ухвали суддя поклала на Житомирське управління поліції. 

Pasted into Підозрюваного у нарузі над пам’ятником Бандери примусово привезуть до суду, щоб обрати запобіжний захід
Pasted into Підозрюваного у нарузі над пам’ятником Бандери примусово привезуть до суду, щоб обрати запобіжний захід

У суді також стало відомо, що підозрюваний - тимчасово не працюючий, раніше судимий житель села Потіївка Житомирської області. 

Як повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури, другому підозрюваному вже обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 17 лютого.

Нагадаємо, 14 грудня 2021 року невідомі пошкодили пам’ятник Степану Бандері, що на вулиці Соломії Крушельницької у Тернополі. Монумент облили червоною фарбою. Згодом правоохоронці повідомили про підозру двом жителям Житомирщини. За наругу над пам’ятником їм загрожує обмеженням волі на строк від 4-х до 5 років або позбавленням волі від 4-х до 7 років. 

Після цього інциденту пам’ятник Бандері осквернили вдруге. 21 грудня хтось обкидав монумент яйцями. 

До слова, 1 січня 2022 року відзначатимуть 113 років з дня народження провідника ОУН. 

Фото: Головне управління Нацполіції в Тернопільській області, скріншот з відео Файного міста

Вибір читачів за тиждень

Відео