Ростислав Фук

Підприємство на Тернопільщині оштрафували на майже мільйон гривень за шкоду довкіллю

Під час неодноразових перевірок інспектори виявляли, що підприємство скидало забруднюючі речовини у річку

Державна екологічна інспекція у Тернопільській області стягнула з комунального підприємства «Міськводгосп»  Кременецької міської ради майже 1 млн грн за шкоду довкіллю. Про це повідомили у пресслужбі інспекції.

Інспектори під час неодноразових перевірок виявляли, що комунальне підприємство скидало забруднюючі речовини у річку Іква зі зворотними водами з перевищенням встановлених норм.

За результатами проб води, відібраних у водоймі, Інспекція виявила перевищення граничного обсягу завислих речовин, азоту амонійного, фосфатів, нафтопродуктів тощо.

Відтак склали акт, на підставі якого видано припис щодо усунення виявлених порушень та надіслано претензію про відшкодування підприємством збитків, заподіяних внаслідок наднормативного скиду забруднюючих речовин в річку Іква в сумі 961 458 грн.

Проте у встановлений термін, завданих довкіллю збитків підприємство не відшкодувало.

Після тривалого відстоювання інтересів держави у судових органах, яке Інспекція здійснювала спільно з Тернопільською обласною прокуратурою, правомірність дій Інспекції було остаточно підтверджено: Західний апеляційний господарський суд залишив без задоволення апеляційну скаргу КП «Міськводгосп» на рішення Господарського суду Тернопільської області, а рішення суду першої інстанції залишив без змін, – йдеться в повідомленні.

Отож, 961 458 грн завданої довкіллю шкоди у примусовому порядку вже стягнуто з комунального підприємства на користь держави.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео