Ростислав Фук

Підприємство з Тернопільщини пройшло міжнародну сертифікацію HALAL

Сертифікат HALAL – це новий рівень стандартів, що дозволяють істотно розширити географію дистрибуції

Торгова марка «Тернопільський м’ясокомбінат» успішно пройшла міжнародну сертифікацію HALAL, для виробництва м'ясних продуктів з курки, індички, яловичини та баранини. Про це повідомляють на сторінці м’ясокомбінату в фейсбуці.

Сертифікат Халяль підтверджує відповідність вимогам шаріату. 

В даний час халяль-індустрія – одна з найперспективніших галузей, що поступово розвивається у всьому світі. На споживчому ринку України стрімко зростає попит на «халяльну» продукцію і вже нікого не дивує наявність «халяльних» полиць у супермаркетах. Продукти, що виготовлені відповідно до HALAL-стандартів популярні не лише серед мусульман, але і серед покупців інших віросповідань, – пише Сертифікант.

Сертифікат «Халяль», в свою чергу, підтверджує відповідність випущеної продукції вимогам Шаріату. Варто відзначити, що в ісламі заборонена зіпсована їжа і все, що може зашкодити здоров’ю людини. Саме тому HALAL диктує досить жорсткі вимоги не тільки до сировини, що використовується у процесі виготовлення «халяльних» продуктів, але і до персоналу, виробничих приміщень, інструментів, які використовують працівники, спецодягу, пакування та маркування.

Отримання сертифікату HALAL – це ретельне вивчення лінії виробництва групою фахівців, які мають відповідні знання не тільки з питань релігії Ісламу, але і в області виробництва, біології, хімії та інших необхідних наук. Сертифікат HALAL – це новий рівень стандартів, що дозволяють істотно розширити географію дистрибуції.

Фото Тернопільського м'ясокомбінату

Вибір читачів за тиждень

Відео