Віра Олександрович

Пішохідний міст за 12 мільйонів гривень скоро стане власністю громади Тернополя (фото)

Основне

Проект рішення «Про прийняття пішохідного мосту до комунальної власності Тернопільської міської територіальної громади» оприлюднили на сайті мерії сьогодні, 3 березня. 

У документі йдеться про конструкцію, що на вул. 15 Квітня, поблизу Збаразького кільця. Автор цього проекту начальник міського управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Олег Соколовський.

Відкриття
Відкриття

Нагадаємо, зведення вказаного пішохідного мосту завершили у листопаді 2020 р. Конструкція тепер з’єднує новий мікрорайон «Варшавський» із парком Національного відродження і проспектом Степана Бандери. Втім, із настанням зими на цю новинку посипалися численні скарги. По-перше, там відразу почали ламатися ліфти. Вочевидь, вони не були розраховані на використання при низьких температурах. По-друге, через те, що перехід – не закритий від вітру і снігу, пішоходам там не надто комфортно. До того ж, ще й сходи – слизькі. Дійшло навіть до того, що комунальники були змушені відновити звичайну «зебру» через ту складну ділянку дороги, аби пішоходи могли перейти на інший бік.

Ліфт
Ліфт

Наразі приватне підприємство «Креатор-Буд» надіслало звернення у міську раду. З метою забезпечення належного утримання і обслуговування пішохідного мосту через вулицю 15 Квітня його хочуть передати на баланс міста, тобто у комунальну власність. Якщо депутати погодяться, то прийматиме це майно спеціальна комісія (додаткова інформація - ТУТ).

У проекті рішення вказано, що вартість конструкції - 12 млн 650 тис. 317,95 грн. Окрім того, комунальне підприємство «Тернопільміськсвітло» влаштувало під час будівництва електромереж зовнішнього освітлення на 244 тис. 428,40 грн.

До речі, розглянути це прохання можуть вже у п’ятницю, 5 березня. У порядок денний 4-ї сесії Тернопільської міської ради відразу внесли понад 220 питань. 

Фото з сайту будівельної компанії 

Вибір читачів за тиждень

Відео