Тамара Коблик

Після обстрілів у Харкові постраждало 16 людей (фото, оновлено)

Серед травмованих є діти

Росіяни вперше атакували Харків боєприпасом великого калібру. Є загиблий, серед постраждалих — четверо дітей. Мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що країна-терорист росія вдарила по багатоквартирному будинку в місті. Відомо про одного загиблого. Серед постраждалих — четверо дітей.

Удар по житловому мікрорайону Харкова в багатоквартирні будинки, — повідомляв він у Telegram.

Мер уточнив, що внаслідок удару були сильно пошкоджено п’ятиповерхові будинки та постраждав інститут невідкладної хірургії.

За даними на 17:00, було відомо про 16 поранених і одного загиблого. Терехов уточнював, що серед постраждалих — четверо дітей.

Поліція повідомила, що росіяни завдали два удари по Шевченківському району Харкова приблизно о 16:00. У результаті було пошкоджено цивільну житлову інфраструктуру.

Голова Харківської ОВ Олег Синегубов також повідомив, що за попередніми даними, ворог вперше по Харкову завдав удару керованим боєприпасом великого калібру.

Раніше в Харкові прогриміли вибухи під час повітряної тривоги. Повітряні сили попереджали про загрозу застосування авіаційних засобів ураження.

Станом на 18:15, є інформація щодо часткової руйнації двох п’ятиповерхівок, лікувальної установи, адмінбудівлі, місця загального користування. Від ще одного прильоту частково пошкоджена будівля навчального закладу. Загалом пошкоджено щонайменше 14 багатоповерхівок. 

Відомо про щонайменше 16 постраждалих людей, серед яких 4 дитини, вік — від 3 місяців до 9 років. 

У постраждалих поранення легкого або середнього характеру. Надається вся необхідна меддопомога

Одна людина загинула: це цивільний чоловік, всі дані з‘ясовуються.

Обстріл житлових будинків, ймовірно, здійснено боєприпасом УМПБ Д-30. Він достатньо потужний, за силою вибуху — середнє між авіабомбою та ракетою. Боєприпас калібром 30 см може літати на відстань до 90 км. Застосовують як і з літака, так і з РСЗВ «Смерч». Остаточна інформація після експертизи. 

Мешканцям пошкоджених від влучання будинків буде надана гумдопомога та запропоновано тимчасове житло.

Фото з телеграм-каналу Олега Синєгубова

Вибір читачів за тиждень

Відео