Орест Сарматський

Планують відкрити переробку конопель (Агроновини)

0901 (Copy)

На четвертому пленарному засіданні 48 сесії Золотоніської міської ради Черкащини відбувся конкурс з вибору керуючої компанії індустріальним парком «Золотоноша». Переможець – ТОВ «Голд Кепіталбуд», яка збирається розвивати переробки технічної коноплі.

Як повідомляє сайт zoloto.city, представник компанії-переможця Сергій Діскант розказав депутатам про переваги вирощування культури.

Так урожай технічних конопель збирається два рази на рік, а землі потребують мінімального додаткового підживлення чи внесення добрива. Сировина не гниє, у ній не заводяться бактерії, тканина з конопель екологічно чиста. Така продукція вже широко застосовується у медицині та харчовій промисловості. 

Наша головна мета на першому етапі – збудувати виробництво первинної переробки та цех з виготовлення фасованої продукції, – заявив Сергій Діскант.

0902 (Copy)
0902 (Copy)

У 2019 р. Україна експортувала рекордну кількість м’яса

Українським виробникам вдалося експортували 472 тис. т м’яса у 2019 р. Цей показник виріс за рахунок збільшення експорту курятини. Так у 2019 р. м’яса птиці було відправлено на зовнішні ринки 410 тис. т, що на 25% більше у річному обчисленні. Об’єми експорту яловичини та свинини залишились незмінними. Такі дані повідомив Андрій Панкратов, аналітик агропродовольчих ринків ФАО на конференції «М’ясний бізнес 2019», повідомляє UkraineFood.org. 

Для порівняння у 2018 р. вітчизняні виробники експортували всього 395 тис. т. За словами експерта, основну тенденцію на глобальному ринку задають високі світові ціни на м’ясо. Це робить вигідними зовнішні поставки, але водночас здорожчує імпорт.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео