Ростислав Фук

Поблизу Тернополя освятили новий храм УГКЦ (фото)

Чин освячення здійснив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Теодор Мартинюк

Храму Різдва Івана Хрестителя на території ТОВ «Тернопільське» (львівські дачі) відбувся 15 вересня. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

Чин освячення здійснив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Теодор Мартинюк. На святкову подію прибуло духовенство, семінаристи та парафіяни зі села Цебрів. Також було освячено престол.

Тепер ми маємо святиню, котра має стати справжньою скарбницею віри для всіх парафіян. У цей час війни народ Божий шукає знаків від Всемогутнього Бога. Освячення храму є видимим знаком Його присутності серед нас. Саме тут постійно лунає молитва за наших захисників і захисниць, а також за справедливий мир для нашої держави, – звернувся настоятель парафіяльної спільноти отець Ігор Тарнавський.

Відтак священник висловив вдячність усім причетним до спорудження святині:

Від щирого серця дякуємо митрополиту Василію Семенюку за молитву, благословення і батьківську турботу про парафіян нашого храму, Боголюбивим владикам Теодору та Володимиру за молитви. Також подяку складаємо всім людям доброї волі, хто складав і продовжує складати свої матеріальні та молитовні жертви на розбудову храму Різдва Івана Хрестителя, фундаторам, жертводавцям і будівничим храму, які невтомною працею допомагають у творенні Божої волі тут на землі.

 

Фото Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ

Вибір читачів за тиждень

Відео