Ростислав Фук

Поблизу Тернополя ремонтують 36-метровий міст (фото)

Міст перебуває в передаварійному стані

Стартувало бетонування 36-метрового мосту на Трасі М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече у селі Шляхтинці через річку Гніздечна. Про це повідомляють у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області.

Підрядна організація влаштовує розподільчу плиту на лівому проїзді штучної споруди. Це один із ключових етапів ремонту споруди. Саме розподільча плита приймає на себе динамічні навантаження від руху транспорту, її якість та міцність є запорукою тривалої експлуатації мосту, – йдеться в повідомленні.

У Службі відновлення зазначають, міст перебуває в передаварійному стані. Серйозні пошкодження можуть призвести до руйнування переправи. Відбулася руйнація прогонової будови і опор споруди.

З огляду на стратегічну важливість траси М-19 для логістики області та країни, Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області ініціювала невідкладний ремонт мосту.

Плануємо полагодити прогонову будову, відремонтувати опори, влаштувати перехідні і розподільчу плиту, деформаційні шви (які забезпечують динамічну роботу всіх елементів моста) тротуари, нанести гідроізоляцію та захисне покриття тротуарів, провести антикорозійний захист підмостових поверхонь, влаштувати 2 шари асфальтобетонного покриття, нанести розмітку, встановити нове бар’єрне і перильне огородження, – зазначають у дописі.

Фото Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео