Юлія Пацкаль

Почаївську лавру хочуть передати у власність держави

Відповідне звернення прийняли на сесії Тернопільської облради 21 грудня 

За звернення щодо повернення комплексу споруд Почаївської Свято-Успенської лаври до державної власності проголосували депутати Тернопільської обласної ради під час п’ятої сесії 21 грудня. А також вони вимагають розслідування антиукраїнської діяльності священнослужителів Української православної церкви московського патріархату.

Через незаконні розпорядження Януковича у 2003 році Почаївська Свято-Успенська лавра XVIII-XIX ст.ст. була передана в користування церкві московського патріархату. Ворожа церква роками промивала мізки українців і вела антидержавницьку діяльність. Сьогодні на сесії облради ми прийняли звернення до вищого керівництва держави стосовно повернення святині до державної власності та розслідування антиукраїнської діяльності священнослужителів на території Свято-Успенської лаври, - каже перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук.

За проєкт проголосували 49 депутатів із 50. Відповідне звернення направлять до Прем'єр-міністра України, голів Верховної Ради та СБУ та до генерального прокурора України.

Нагадаємо, на минулій сесії Тернопільської облради депутати проголосували за заборону московського патріархату на території області.

До слова, нещодавно СБУ провела обшук в Почаївській духовній семінарії, де виявили пропагандистську літературу. Більшість літератури – авторства російських діячів та видавництва російських друкарень.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео