Ростислав Фук

Податківці Тернопільщини контролюють роботодавців щодо дотримання оплати праці

Завдяки цьому з початку року офіційно працевлаштували 3 671 працівника

Податки

На сторінці Головного управління ДПС у Тернопільській області повідомили, що контролюють виконання роботодавцями оплати праці, недопущення формування боргу з її виплати працівникам, а також несвоєчасну сплату податкових платежів.

З початку цього року податківці провели роз’яснювальну роботу із представниками 116 підприємств та організаціях області, де заробітна плата виплачувалась у мінімальному чи нижче мінімального розмірах. Після чого 105 таких суб’єктів господарювання підвищили рівень виплати заробітної плати. Відтак до бюджетів додатково надійшло 296,9 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 364,9 тис. грн єдиного внеску, – йдеться в повідомленні.

Податківці кажуть, питання обговорювали також і на спеціально створених з органами місцевої влади комісіях.

Цьогоріч заслухали керівників 6 підприємств та організацій, на яких виплачувалась мінімальна, а то й нижче зарплата. Результатом проведеної роботи стало підвищення ними рівня виплати заробітної плати працівникам. До бюджетів надійшло 19,4 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 23,6 тис. грн єдиного внеску, – кажуть в управлінні.

Причини зарплатної заборгованості та несплати податкових платежів аналізували з керівниками підприємств області під час роз’яснювальних робіт.

У результаті із 8 підприємств 7 погасили заборгованість із заробітної плати, виплативши працівникам 332,9 тис. грн, а до бюджетів – 100,5 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 71,0 тис. грн єдиного внеску. Завдяки активізації роз’яснювальної роботи щодо необхідності оформлення трудових відносин із найманими працівниками працедавці Тернопільщини офіційно працевлаштували 3671 працівника, – кажуть податківці.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео