Тамара Коблик

Податківця, підозрюваного у хабарництві, взяли під варту з мільйоном застави

Під час нічного затримання посадовець намагався утекти на автомобілі й переховувався неподалік Тернополя

Тернопільський міськрайонний суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою зі визначенням застави в 1 млн грн заступнику начальника ГУ ДПС у Тернопільській області, підозрюваному у вимаганні та отриманні у підприємця 5 000 доларів США неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Нагадаємо, посадовець податкової служби вимагав та отримав через посередника вищезазначені кошти за прийняття рішення про виключення підприємства з категорії ризикових платників податків. Під час нічного затримання посадовець намагався утекти на автомобілі преміумкласу й переховувався неподалік Тернополя. Коли правоохоронці все ж знайшли втікача-податківця, він чинив опір, спричинивши тілесні ушкодження одному з них.

Оскільки прокурор у клопотанні до суду ставив питання про запобіжний захід підозрюваному у вигляді тримання під вартою без визначення застави, прокуратура оскаржуватиме в апеляції вищезазначене рішення суду. 

Нагадаємо, заступнику начальника Головного управління Державної податкової служби Тернопільщини, який вимагав та отримав хабаря у підприємця в розмірі 5 тисяч доларів, оголосили підозру. 

Фото пресслужби Тернопільської обласної прокуратури

 

Вибір читачів за тиждень

Відео