Ростислав Фук

Погрожували винести на загал інтимне: двом жителям Тернопільщини інкримінують вимагання коштів у знайомої

За мовчання мешканка Чортківського району встигла перерахувати 14 000 гривень

За вимагання коштів поліцейські затримали двох жителів Заліщицької громади. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

У ході слідства стало відомо, що один із вимагачів був знайомий із жертвою вже давно. У нього свого часу опинилася інформація інтимного характеру, яка стосувалася потерпілої. Аби вона не «вилізла» на загал, чоловік ще з жовтя 2021 року почав шантажувати жінку та вимагати гроші. Про легкий метод заробітку дізнався й раніше судимий товариш вимагача і вирішив приєднатися до справи.
За мовчання мешканка Чортківського району встигла перерахувати їм 14 000 гривень, – йдеться в повідомленні.

Оскільки вимагачі не зупинялися, жінка звернулася за допомогою до поліції. В момент передачі чергової суми поліцейські під процесуальним керівництвом  Бучацької окружної прокуратури затримали  шахраїв.

Чоловікам  оголосили підозру за  частиною 4 статті 189 (вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою чи в умовах воєнного або надзвичайного стану, або поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження) ККУ. Це передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває слідство.

Фото: Досьє102

Вибір читачів за тиждень

Відео