Ростислав Фук

Поліцейські Тернопільщини викрили жінку, яка продавала через інтернет неіснуючий товар

Вона брала в клієнтів передоплату, а потім припиняла з ними спілкування

наручники

22-річну жительку Кременецького району, яка створила фейковий інтернет-магазин, викрили правоохоронці. Про це повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Як ідеться в повідомленні, жінка створила в одній із соціальних мереж сторінку, де продавала товар, якого не мала в наявності. Від людей отримувала передоплату та зникала.

У ході досудового розслідування було встановлено, що 22-річна мешканка Кременецького району створила під вигаданим ім'ям сторінку в одній із соцмереж, де розмістила оголошення про продаж дитячих товарів. Зловмисниця брала від клієнтів передоплату та після цього припиняла з ними спілкування. Гроші їй перераховували на банківську картку. Суми завдатків коливалися від 300 до 700 гривень, – кажуть поліцейські.

Наразі довели причетність жінки до трьох фактів заволодіння чужими коштами, решту перевіряють. Раніше вона вже притягувалася до кримінальної відповідальності за шахрайство.

Порушниці оголосили про підозру за частиною 2 статті 190 (шахрайство, вчинене повторно) Кримінального кодексу України. Це передбачає покарання від штрафу до трьох років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

Поліцейські радять громадянам проявляти пильність при купівлі товарів онлайн. Намагайтесь уникати передоплати навіть у мінімальних розмірах. Ретельно вивчайте усю інформацію про продавця, інтернет-магазин, шукайте відгуки інших клієнтів, уважно перевіряйте банківські реквізити, – йдеться в повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео