Орест Сарматський

Польське місто допомогло пораненим, які в лікарні у Тернополі

Медичне обладнання надійшло з Польщі обласний центр

Тернопільська лікарня швидкої допомоги отримала медичне обладнання від благодійників з міста-партнера Хожува.

Про це повідомляє пресслужба Тернопільської міської ради:

– Лікарня швидкої допомоги отримала сучасне та дуже потрібне для нас обладнання загальною вартістю майже 500 тис злотих.

Ці засоби призначені для лікування хворих, що перебувають у травматологічному відділенні лікарні, а також для нейрохірургічного та хірургічного втручання.

Тернопільська лікарня швидкої допомоги отримала медичне обладнання від благодійників з міста-партнера Хожува

Зокрема, це пластини, імпланти, інструменти, ліки, які використовуються для надання екстреної медичної допомоги та проведенні складних операцій, –  зазначив Сергій Надал.

Як розповіли у лікарні швидкої допомоги, заклад уже зараз приймає поранених з кульовими ранами. Це переселенці, які, тікаючи, зазнали поранень, переломів та інших травм. Тому такі медичні засоби є дуже потрібними для лікувального закладу.

Зокрема, це пластини, імпланти, інструменти, ліки, які використовуються для надання екстреної медичної допомоги та проведенні складних операцій

На сьогодні в Україні основні постачальники подібного обладнання знаходяться у Києві та Харкові, а через воєнні дії медичні заклади фактично відрізані від необхідних матеріалів. Тому у лікарні запевняють, що готові ділитися отриманим медичним інструментарієм і для потреб інших медзакладів.

Фото: Тернопільська міська рада

Вибір читачів за тиждень

Відео