Юля Вітюк

«Хочу, щоб хлопці отримали більше серотоніну»: кондитерка з Тернопільщини пече солодощі для захисників (фото)

Щоб виграти цю війну, кожен має допомагати тим, що вміє робити найкраще, вважає зборівчанка Оксана Кравець

Щоб підтримати наших захисників та переселенців Оксана Кравець зі Зборова пече пряники, різне печиво та рогалики. За освітою жінка - економістка, але за покликанням — кондитерка і вже багато років займається цим професійно. Коли почалися бойові дії в Україні, вирішила зробити свій внесок для перемоги – солодощами. Вважає, щоб виграти цю війну, кожен має допомогти тим, що вміє найкраще.

– Моїм полем битви є випічка. Хочу, щоб наші хлопці отримали побільше серотоніну (гормон щастя - ред.) в організмі та відчули підтримку, — каже Оксана Кравець.

Спочатку жінка пекла солодощі з власних продуктів, а згодом почали активно відгукнулись зборівчани, які допомогли інгредієнтами.  

Дивлюся, які продукти у мене є, і тоді вирішую, що саме пекти. Це все прості та вже давно забуті рецепти, — говорить Оксана Кравець. — Але випічка від цього не менш смачна.

Солодощами від зборівської кондитерки смакують вимушені переселенці, бійці ЗСУ та чоловіки територіальної оборони. 

– Навіть така маленька підтримка дуже важлива для них. Вони жертвують своїм життям заради нас, щоб ми спокійно засинали та прокидались. Тому ми маємо в тилу зробити все для того, щоб якнайкраще їх підтримати, — каже жінка.

Скільки за цей час спекла солодощів, кондитерка не знає, адже спеціально їх не рахувала. Орієнтовно – понад 30 кілограмів. Порахувала тільки одну партію пряників із тризубом, їх вийшло 250 штук. Оксана Кравець хоче, щоб її приклад надихнув інших допомагати тим, хто боронить нашу землю.

Нагадаємо, 23-річний тернополянин Ростислав Кухарук робить тушківки та згущене молоко для бійців ЗСУ.

Фото Оксани Кравець

Вибір читачів за тиждень

Відео