Тамара Коблик

Помер відомий тернопільський режисер Орест Савка

Прощання з митцем відбудеться 17 червня об 11.00 у «Домі печалі» на вул. Микулинецькій у Тернополі. Вічна пам'ять...

Відійшов у засвіти наш відомий краянин – актор, режисер, сценарист, громадський діяч Орест Савка. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомила його донька - письменниця Мар'яна Савка.

Легкого лету тобі, мій найдорожчий у світі татку! Ти був світлом і залишишся ним назавжди! Дякую тобі за кожен прожитий день поруч з тобою. Я навчилася в тебе, як ні в кого іншого, найважливіших речей: любити свою країну, любити людей, ніколи не здаватися, не боятися бути собою, віддаватися своїй справі до кінця, - поділилася Мар'яна Савка. - Ти був неповторним. Справжнім бійцем. Нехай твоя зірка ніколи не згасає. Люблю тебе безмежно.
Оресту Савці було 83 роки. У коментарях сотні людей висловлюють співчуття рідним та близьким митця. Колектив Терену сумує з приводу непоправної втрати.  

Орест Савка народився 10 березня 1939 року у селі Крогулець Тернопільської області. Він – актор, режисер, сценарист, заслужений діяч мистецтв.  Отримав чимало відзнак, премій та нагород, лауреат фестивалів художньої творчості.  Засновник і головний режисер тернопільського народного драматичного театру-студії «Сузір’я».

У 1991 році завдяки тривалій (11 років) творчо-пошуковій і науковій роботі Ореста Савки створили Державний музей театрального мистецтва Тернопільщини.

Прощання з Орестом Савкою відбудеться 17 червня об 11.00 у «Домі печалі» на вул. Микулинецькій у Тернополі. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео