Тамара Коблик

Понад 110 млн грн єдиного податку сплатив у січні малий бізнес Тернопільщини

Єдиний податок – платіж, який спрямовується в повному обсязі до місцевих скарбниць. Відтак територіальні громади можуть його використовувати для розвитку своєї інфраструктури

Гроші

Упродовж січня цього року суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, спрямували до місцевих скарбниць Тернопільщини 110,3 млн грн єдиного податку. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження цього платежу зросли на 5,2 млн гривень. 

Про це розповіли у секторі інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Тернопільській області.

Значна частка сплаченого податку – внесок приватних підприємців. За січень поточного року вони сплатили 65,6 млн грн єдиного податку. Юридичні особи-спрощенці перерахували за цей період 44,7 млн грн даного платежу. 

Єдиний податок – платіж, який спрямовується в повному обсязі до місцевих скарбниць. Відтак територіальні громади можуть його використовувати для розвитку своєї інфраструктури.

Головне управління ДПС у Тернопільській області щиро дякує суб’єктам господарювання – платникам єдиного податку, які продовжують здійснювати діяльність, створювати нові робочі місця, сплачувати податкові платежі та підтримувати місцеві громади.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео