Тамара Коблик

Понад 200 освітніх закладів Тернопільщини розпочали навчальний рік із порушеннями

В умовах воєнного стану, на території області заклади освіти відновили свою роботу у таких форматах: очна або змішана форми навчання, а в закладах де відсутні укриття – дистанційна

Протягом літа Держпродспоживслужба перевіряла готовність закладів освіти Тернопільщини до нового навчального року. Загалом спеціалісти відвідали 1034 установи. Згідно з результатами обстежень, з 381 закладу дошкільної освіти (ЗДО) порушення були виявлені в 73, з 635 перевірених закладів загальної середньої освіти (ЗЗСО) – у 146.

Найчастіше вони стосувались не завершених ремонтних роботів, відсутності результатів лабораторно-інструментальних досліджень води, мікроклімату, освітленості, недостатньої кількості технологічного та холодильного обладнання.

8 навчальних закладів в області не відповідали вимогам санітарного законодавства, зокрема 1 ЗОШ І-ІІ ст. Чортківського району, 3 ЗДО та 4 ЗЗСО Тернопільського району.

Під час комісійних обстежень Держпродспоживслужба надала 273 пропозиції, станом на 1 вересня з них виконали 205.

За участю працівників районних управлінь проведено 56 нарад та семінарів з засновниками, керівниками закладів освіти з питань дотримання вимог санітарного законодавства та безпечності харчових продуктів. Підготовлено і направлено 132 листи з питань підготовки до нового навчального 2023-2024 року, в т.ч. на усі територіальні громади області, – йдеться у повідомленні Держпродспоживслужби.

В умовах воєнного стану, на території області заклади освіти відновили свою роботу у таких форматах: очна або змішана форми навчання, а в закладах, де відсутні укриття – дистанційна.

Нагадаємо, частина п'ятикласників та шестикласників Нової української школи розпочала навчальний рік без друкованих підручників.

Читайте також: Нагетси, ньокі, паелья: як у тернопільських школах організували харчування учнів (відео)

Лише одна школа з Тернопільщини потрапила до переліку 30 найкращих за результатами мультитесту

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео