Оксана Мацьопа

Понад 4 млн збитків сплатить Підволочиська селищна рада за стихійні сміттєзвалища

Грошові стягнення сплатять в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Тернопільській області

Фото з відкритих джерел

Теребовлянська окружна прокуратура звернулась до Господарського суду Тернопільської області з позовом до Підволочиської селищної ради про відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства в сумі 4 714 594,95 грн. Рішення оприлюднили в Єдиному державному реєстрі.

Позивач - Теребовлянська окружна прокуратура.

Відповідач - Підволочиська селищна рада.

Вимоги в позові обґрунтовані тим, що орган місцевого самоврядування (відповідач) впродовж двох років не забезпечував належного контролю за охороною навколишнього середовища, не ліквідовував стихійні сміттєзвалища побутових відходів на території громади. Відтак це призвело до забруднення та засмічення земель та, як наслідок, заподіяння шкоди довкіллю.

Суд встановив, що протягом тривалого часу відповідач як власником земельних ділянок, не вжив жодних заходів щоб ліквідувати відходами та притягнути до відповідальності тих, хто несанкціоновано викидав сміття.  

Відтак, у справі  № 921/166/24 суд задовольнив позовні вимоги та стягнув з відповідача на користь держави збитки, заподіяні внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства в сумі 4714594,95 грн.

Читайте також: На Тернопільщині за пів року виявили 188 стихійних сміттєзвалищ

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео