Дарія Шевченко

Понад тисячу захисних комбінезонів отримали лікарі області, які борються з коронавірусом (відео)

Між медиками місцевих лікарень Козови, Зборова, Підгаєць, Бережан, Монастириська та Тернопільського району розподілили тисяча сто захисних комбінезонів. Вони стануть у нагоді фахівцям, які лікуватимуть хворих на COVID-19. Процес пошиття та відправки в райони ініціював народний депутат України Іван Чайківський. До акції долучились місцеві підприємці, волонтери та активісти.

– Всі небайдужі люди громади Козівщини долучилися до такого проекту, як «Волонтери Козови». Триває збір коштів. Зараз зібрано більше ніж  півмільйона гривень на апарат штучної вентиляції легень. Також гроші підуть на підтримку медикам первинної, вторинної та швидкої допомоги, – сказав Сергій Добалюк.

Окрім костюмів, лікарям надали й інші необхідні засоби захисту. В Зборів відправлено 150 літрів дезінфікуючого розчину, а перших 1000 респіраторів третього класу захисту розподілено між медиками Козови, Зборова та Тернопільського району.

– Козівська районна лікарня щиро вдячна громадському штабу та Івану Чайківському за доставлені костюми, захисні маски, респіратори. Зараз в нас є всього вдосталь. Сподіваємось, що так буде і надалі.

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео