Постолівка й Настасів у книгах і житті

118260941_662322917705717_5176342395046170126_o

Олег Смоляк із села Настасів Тернопільського району – творча особистість. З раннього дитинства він проявляв любов до музики та літератури. Ними живе все своє життя. Професор Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, доктор мистецтвознавства, член літературного об’єднання при Тернопільській обласній організації Національної спілки письменників України Олег Степанович є активним учасником багатьох мистецьких заходів, організатором міжнародних і всеукраїнських науково-практичних конференцій.

Пан Олег також є автором більше, ніж 30 наукових і методичних публікацій, навчальних програм із народознавства, музичного фольклору, української народної музичної творчості для шкіл, музичних училищ та університетів, монографій, підручників і посібників. Упорядник, редактор, видавець збірників народних пісень і творів українських композиторів. Крім того, Олег Степанович є головним редактором серійного видання «Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Серія: Мистецтвознавство» та семи художніх книг і поетичних збірок, пише Любов Свергун у газеті «Сільський господар плюс».

А нещодавно вийшла друком третя частина його повісті «У Постолівці». До книги увійшли розповіді автора про перебування в селі Постолівка Гусятинського району, звідки родом його дружина Марія. Власне, їй і присвячена повість. Автор описує будні та свята її сім’ї й окремі епізоди, які висвітлюють допомогу автора батькам у господарюванні. Водночас Марія Павлівна написала та видала власний етнографічний нарис «Із Постолівки через Тернопіль у Настасів». У ньому авторка описує свій життєвий шлях і біографічні дані близьких і родичів. Пані Марія висвітлює дитинство, юність і життя в зрілому віці – у місті Тернополі та в селі Настасові. Обидві книги адресовані широкому колу читачів.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео