Ростислав Фук

Жителям трьох сіл на Тернопільщині, постраждалим від негоди, виплатять понад 2 мільйони допомоги

25 липня град і сильний вітер пошкодили понад 100 будинків у цих селах

2 мільйони 450 тисяч гривень виплатять постраждалим від стихійного лиха жителям Білобожницької громади. Про це повідомили на фейсбук-сторінці громади.

Нагадаємо, під час негоди 25 липня постраждав Чортківський район. Найбільше – три села в Білобожницькій громаді: Скомороше, Папірня, Звиняч.. Там град і сильний вітер пошкодили понад 100 будинків.

Спеціальні комісії Білобожницької сільської ради оглянули пошкоджені помешкання з метою оцінки ступеня ураження та відшкодувань збитків. За підрахунками, постраждали понад сто житлових будинків.

Минулого тижня на позачерговому зібранні сесії Білобожницькою сільською радою, за підтримки депутатського корпусу, було виділено 1 200 000 гривень для матеріальної допомоги людям, які постраждали внаслідок стихійного лиха, – йдеться в повідомленні.

Також, згідно з розпорядженням голови Тернопільської  обласної військової адміністрації Володимира Труша, на матеріальну допомогу постраждалим жителям Скомороше, Папірні та Звиняча виділили 1 250 000 гривень з обласного бюджету. 8 серпня на засіданні сесії Білобожницької сільської ради дані кошти приймуть до місцевого бюджету і спрямують на допомогу постраждалим людям.

Нагадаємо, як повідомили у обласній військовій адміністрації, жителям чотирьох громад Тернопільщини, які постраждали від негоди 25 липня, виплатять 5 млн грн. 

Читайте також: На Тернопільщині випав град розміром з перепелине яйце.

Бурхлива течія, плавали автомобілі: тернополяни - про підтоплення у місті.

Фото Білобожницької громади

Вибір читачів за тиждень

Відео