Ростислав Фук

Повідомив персональні дані: у жителя Тернопільщини шахраї викрали 60 тис грн

До чоловіка зателефонував невідомий та представився співробітником банку

Картка

Майже 60 тисяч гривень викрали шахраї з картки жителя Хоросткова Чортківського району. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

До чоловіка зателефонував невідомий та представився співробітником банку. Він ввійшов в довіру та під приводом здійснення банківських операцій дізнався конфіденційну інформацію. Як тільки краянин поставив слухавку, то отримав сповіщення про списання коштів. З кредитки шахрай зняв 48546 гривень, а з поточного рахунку майже 11000 гривень.

Відомості про подію внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре наголошують краянам ніколи, ні за яких обставин, не повідомляти особисті дані невідомим. Інформація щодо карткових рахунків вважається конфіденційною, нею повинні володіти лише власники електронних гаманців, – йдеться в повідомленні.

Поліцейські просять ніколи не повідомляти номер банківської картки, термін її дії, ПІН-код або CVV2-код, а також паролі, що надходять в SMS. Якщо дзвонять і уточнюють ці дані: це спроба шахрайства.

Суворо дотримуйтеся правил користування карткою, не передавайте ніякої інформації третім особам. Якщо подзвонили і представилися співробітником банку з невідомого номера телефону, не потрібно вступати в дискусію, покладіть слухавку та зателефонуйте на гарячу лінію фінустанови. Всі дзвінки, які надходять з банку клієнту, зберігаються в історії контактів з клієнтом, – кажуть поліцейські.

У разі надходження дзвінка з невідомого номера необхідно терміново передзвонити на гарячу лінію та уточнити в оператора всю інформацію по карті, при втраті або крадіжці – карту заблокувати.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео