Ростислав Фук

Правоохоронця з Тернопільщини судитимуть за організацію нелегального трафіку для військовозобов'язаних

Під час повернення частини коштів у розмірі 15 тис. доларів США, правоохоронця затримали

Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно правоохоронця за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений разом зі спільниками за 24 тисячі доларів США тричі намагався влаштувати для двох військовозобов’язаних нелегальну подорож до країн ЄС.

Спершу переправник наказав «клієнтам» прибути до Чернівців, через місяць у Закарпаття, а наостанок – до Одеси. Саме там їх зустрів його помічник, провіз повз блокпости, доставив до відправного пункту та наказав чекати ще одного свого «колегу». Останній мав вказати їм подальший напрямок руху через болотяну місцевість. Однак ухилянти злякались та відмовились від такого маршруту, а свої гроші вимагали повернути назад, – йдеться в повідомленні.

Саме під час повернення частини коштів у розмірі 15 тис. доларів США, правоохоронця затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі розслідування щодо двох інших учасників злочинної схеми триває.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео